ФИФА

ХӀара яззам Википеди чуьра бу — маьрша энциклопеди
Навигацин тӀегӀо Лахарна тӀегӀо
Дуьненаюкъара футболан федераци
World Map FIFA.svg
FIFA конфедерацийн карта
Дакъалла 211 ассоциаци
Административан центр Цюрих
Адрес ШвейцариFlag of Switzerland.svg Швейцари: Цюрих, FIFA-Strasse 20
Организацин тайпа Коммерцин боцу кхоллам
Официалан меттанаш ингалсан
французийн
немцойн
испанхойн
Куьйгалхой
Лакхара вице-президент Ӏийса Хьайату
Инарлин секретарь ФатӀима Самура
Кхоьллар
Кхоьллина терахь 1904 шеран 21 май
Схьаевлла организацеш КОНКАКАФ[d], УЕФА, КОНМЕБОЛ[d], Африкин футболан конфедераци[d], Азин футболан конфедераци[d], Океанин футболан конфедераци[d]
СовгӀаташ
fifa.com
Commons-logo.svg Дуьненаюкъара футболан федераци Викилармехь

Дуьне́наюкъара футбо́лан федера́ци[1] (фр. Fédération Internationale de Football Association, доцца FIFA, нохчийн транслитерацехь — ФИФА́) — футболехь, мини-футболехь, пляжан футболехь яккхийчех дуьненаюкъара урхаллин меже йолу коьрта футболан кхоллам. ФИФА штаб-квартира ю швейцарин гӀалахь Цюрихехь.

Билгалдахарш[нисъе бӀаьра | нисъе]

  1. Точный перевод: Международная федерация футбола Ассоциации. Футбол Ассоциации (инг. association football) — это историческое название собственно футбола, так как с первых лет после его появления существовало несколько видов спорта, содержащих в названии слово футбол (см. История футбола и en:Names for association football для подробного объяснения). Так же как историческое название теннисалаунтеннис (инг. lawn-tennis, «теннис на лужайке»), так как есть ещё и настольный теннис. По-французски de football association означает именно Футбол Ассоциации, а вовсе не «футбольных ассоциаций», вопреки распространённому заблуждению.

Хьажоргаш[нисъе бӀаьра | нисъе]